Saturday, May 21, 2011

24:7 and gula-gula? apakah???

Assalamualaikum sumer..
Sebenarnya saya da lama xmenaip ni, almaklumla exam week..urmm, disebabkan sekarang tengah malas lagi nak study, saya pon berblogwalking la ke blog2 lain dan amat terkejut membaca entry berkenaan 24:7 dan gula-gula..Apa itu 24:7 dan gula-gula?? Laa..ada yang tak tahu lagi ke? Ingatkan saya jer.. Ok la..disebabkan saya pon baru tahu pasal kumpulan ni tadi, baik saya cerita pasal mereka sikit.. Sebenarnya berita ni da lama dah, akhir bulan 4 kalau tak silap laa...
Kalau nak tahu, 24:7 dan gula-gula adalah kumpulan dari Malaysia, iaitu bakal penyanyi yang ambil konsep KPOP.. Well, I'm quite shock reading that they're a KPOP based group? When I read this, I fell like what da heck?? Siapa diorang nih? Macam haram je nama and bila da tengok gambar diorang nak termuntah rasa.Tangan aku masa menaip ni terketar-ketar sebab geram kerana mereka amat tidak munasabah.

First, biar aku cerita pasal 24:7. Mereka ialah kumpulan lelaki yang mengatakan mereka adalah kumpulan KPOP pertama di Malaysia. Babe, do you know what is KPOP?? It is Korean pop so, if you are korean, then you can do KPOP but if you're Malaysian, I don't think you can ever do KPOP, forever! Bila aku baca entry ni seyes aku nak muntah tengok gambar2 dorang.. Well, aku xnak post gambar dorang sebab aku takut ada yang muntah pulak..tapi biar la aku letak gambar artis KPOP real, yang diorang nak tiru tuh..huhuu

ZE:A
Haa..tu dia, artis KPOP sebenar..tapi 24:7??ok2..diorang da tukar nama jadi Max 247, baca entry nih kalau nak tahu lagi lanjut sebab aku tak kan letak gambar diorang dalam entry aku..seyes aku tak kan letak! Aku ni sebenarnya peminat KPOP so, bila terbaca entry2 begini, aku macam tertarik la untuk komen, tapi disebabkan terlalu banyak komen yang telah dibuat plus aku da terlambat sebab entry tu da lapuk (means da lama) jadi aku buat la entry ni untuk redakan sikit ketidakpuasan hati aku..
Kalau korang da buka link yang aku bagi tadi, dan korang da tengok gambar2 diorang, aku rasa korang pon akan rasa seperti yang aku rasa even korang bukan peminat KPOP! seyes GELII mat mat mat..hahaa, macam lagu tu pulak aku rasa..gelimat.. seyes geli beb!! tapi aku rasa memang akan ada atau telah ada orang yang nak muntah tengok gambar bajet diorang tuh, da la menunjukkan badan..euww..tolong la sikit, badan korang tak lawa la, tak ada choc abs.. You know what I mean? like this:


Like this.. Ala, korang tak ada laa.. Memang tak boleh banding ngan KPOP punya laa..

Group gula-gula? Group ni group pompuan.. Ni la group yang paling tak boleh blah sebab diorang ni seksi meksi.. meletopp kena bomb macam kat Hiroshima and Nagasaki tu dah.. Nak tahu pasal diorang? Baca link nih.. Huhh..Bapak seksi, dah la ada orang Melayu.. Well, bagi aku, Melayu sekarang pon bukan macam Melayu dulu.. Melayu sekarang sume da pakai, even legging tuh pon diorang buat macam seluar.. Abis sume nampak..seyes malu aku tengok beb..Masa ni la gunakan "tundukkan pandangan anda".. Well, aku tak tundukkan pandangan pon, aku akan bertukar-tukar pandangan ngan kawan aku, tak pon family aku..(ngumpat?? err..ye kot) Sambung yer..
Diorang nih sedang dilatih (kot, sebab aku pon tak pasti). Sebenarnya, aku baca dari banyak blog-blog yang berbeza mengenai diorang sume nih.. Kumpulan ni diorang kata ala-ala Wonder Girls..

Bagi aku, langsung tak sama.. In fact, korang lagi seksi la dari Wonder Girls sebab Wonder Girls ni Korean, seksi pon tak nampak sangat seksi, tapi korang, seksi beb..melelehhh..hahh..Melayu + Islam pakai seksi..seyes, mak bapak korang tak marah ke? Aurat tuh.. ke sebab anak jadi artis biarkan je la diorang nak pakai seksi  pon..aset tuh..ceitt..puh lisss laaa

Arghh..aku tak nak komen pape lagi dah..bosann..lagipon cite ni da basi.. tapi kan, diorang ada buka fan page kot kat facebook..tapi, aku malas nak cari, lagipun yang like tuh nak hentam diorang je.. Aku tak suke.. Tak suka laa.. Tak suka bila Melayu tiru KPOP. Tapi kalau korang nak buat MPOP, boleh je, tapi tolong jangan tiru! Sebab tak bez laa.. Tarian pon jangan tiru! Buat sendiri! Aku nak tengok sampai bila korang bertahan!!!

2 comments:

  1. kini kita ada group yg akan mengalahkan 247 dan gula2!! meh ushaa!! hahaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...